به گزارش صد آنلاین ، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه شب گذشته در کنفرانس مطبوعاتی در پایان نشستهای شورای امنیت سازمان ملل، اعلام کرد که مسکو آماده مذاکرات درباره بحران اوکراین و امنیت در اروپا با در نظر گرفتن منافع قانونی روسیه است.
او گفت: «رئیسجمهور ولادیمیر پوتین بارها، از جمله اخیراً تاکید کرده که ما آمادهایم درباره مسائل امنیتی در اروپا گفتگو کنیم. البته با در نظر گرفتن نیاز به رفع علل اصلی و البته در نظر گرفتن منافع قانونی امنیتی روسیه. نه به ضرر منافع امنیتی دیگران، بلکه در چارچوب توافق کلی.»
لاوروف همچنین اشاره کرد که غرب، به نوبه خود، به هر قیمتی قصد دارد التیماتوم رئیسجمهور اوکراین، ولادیمیر زلنسکی، را پیش ببرد. او تاکید کرد که سیاستمداران غربی در مورد احتمال دومین نشست درباره اوکراین، رویکردهایی کاملاً غیرقابل قبول برای «کسانی که به صلح واقعی علاقهمند هستند» اتخاذ کردهاند. او افزود: «اگر و زمانی که همکاران ما در غرب از این جنون برتری طلبی، خودبزرگبینی، و مصونیت داشتن خود بازگشته و معقولانه فکر کنند، ما خواهیم نشست و گوش خواهیم داد که چه خواهند گفت. اما دویدن و اصرار کردن در سیاست ما مرسوم نیست».
روز چهارشنبه، چندین نماینده پارلمان اروپا اعلام کردند که همه اعضای پارلمان اروپا تمایل به ادامه مناقشه در اوکراین ندارند و از آغاز هر چه سریعتر مذاکرات صلح برای پایان گرفتن درگیری نظامی حمایت میکنند، برای اینکه اکنون دیگر بهطور فزایندهای آشکار شده است که استراتژی پیش گرفته از سوی کشورهای غربی موفقیتی نداشته و نتیجه مورد نظر آنها بدست نیامده است.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هشتصد و هفتاد و ششمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
پیتر سییارتو، وزیر امور خارجه و روابط اقتصادی خارجی مجارستان معتقد است که در صورت پیروز شدن دونالد ترامپ، جمهوریخواه، در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر در آمریکا، احتمال برگزاری مذاکرات صلح درباره اوکراین وجود دارد.
او در مصاحبه با خبرگزاری نووستی گفت: «من فکر میکنم انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نقطه عطفی در این زمینه (مذاکرات صلح اوکراین) خواهد بود. به عقیده من، اگر رئیسجمهور ترامپ پیروز شود، احتمال خوبی برای آغاز مذاکرات صلح در همین سال وجود دارد. زیرا اگر ترامپ پیروز شود، موضع دولت آمریکا (در قبال بحران اوکراین) قطعاً تغییر خواهد کرد».
چند روز قبل سییارتو ابراز اطمینان کرد که تنها ترامپ میتواند اوکراین را وادار به مذاکره با روسیه کند. به گفته او، دیدارهای اخیر نخستوزیر مجارستان، ویکتور اوربان، با روسای جمهور روسیه و اوکراین نشان داد که کشورهای غربی هنوز نمیخواهند یا نمیتوانند این دو سیاستمدار را به یکدیگر نزدیک کنند.
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز چهارشنبه فرمانی در خصوص استراتژی جدید امنیت دریایی این کشور امضا کرد. او در کانال تلگرام خود نوشت: «امروز من فرمانی را امضا کردم که تصمیم شورای امنیت ملی و دفاعی را درباره استراتژی جدید امنیت دریایی اوکراین اجرایی میکند».
در این سند تغییرات و نوآوریهایی در حوزه امنیت، به ویژه در دریای سیاه، پیشبینی شده است. زلنسکی افزود: «در آینده نزدیک قصد دارم جزئیات این استراتژی را مورد بحث قرار دهم».
در همان روز گزارش شد که زلنسکی قانون پیشنهادی را ارائه کرده که بر اساس آن تمامی نخبگان فرهنگی و اجتماعی اوکراینیکه از روسیه حمایت میکنند، از گرفتن هرگونه جوایز دولتی محروم خواهند شد.
کمیسیون اروپا تایید کرده است که بسته جدیدی از کمکهای مالی به اوکراین به ارزش تقریباً ۴.۲ میلیارد یورو ارسال کند. اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا شب گذشته در شبکه اجتماعی ایکس (سابق توییتر) این موضوع را اعلام کرده و نوشت: «کمیسیون اروپا بسته جدیدی به ارزش تقریباً ۴.۲ میلیارد یورو برای اوکراین در چارچوب برنامه Ukraine Facility تایید کرده است».
فون در لاین اشاره کرد که با احتساب این بسته جدید، مجموع کمکهای ارسال شده به کییف از طریق این برنامه به ۱۲ میلیارد یورو میرسد. رئیس کمیسیون اروپا تاکید کرد که اتحادیه اروپا به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد.
یک نشریه اوکراینی فاش کرده است که بیش از ۷۰۰ نیروی نظامی نیروهای مسلح اوکراین که در روستای کرینکی واقع در منطقه خرسون مفقود شدهاند و جستجو برای یافتن این افراد ادامه دارد.
طبق این گزارش تحقیقاتی، از اکتبر ۲۰۲۳ تا ژوئن ۲۰۲۴، تعداد ۷۸۸ نیروی نظامی در این منطقه مفقود شدهاند. از این تعداد، تنها ۲۶۲ نفر کشف شده و مشخص شده که کشته شدهاند.
طبق اطلاعات وزارت دفاع روسیه، نیروهای مسلح روسیه در اواخر ماه فوریه روستای کرینکی را آزاد کردند. بعد از آن، در اواخر ماه می، ولادیمیر سالدو، فرماندار منطقه خرسون اعلام کرد که نیروهای روسی در روستای کرینکی زیرزمینهایی پر از اجساد نیروهای مسلح اوکراین را کشف کردهاند.
به گفته او، در ساحل چپ رودخانه دنیپر، فقط تعداد کمی از «سربازان اوکراینی گرسنه و خسته» باقی ماندهاند که در جنگل پنهان شدهاند.
به گزارش رسانههای گروهی در اوکراین حداقل ۱۰ خودروی نظامیان نیروهای مسلح این کشور طی شب گذشته در شهرهای دنپروپتروفسک، وینیتسیا، خارکف، راونه و اودسا آتش گرفتند.
طبق این اطلاعات، در شهر اودسا پنج خودروی نظامی بطور کامل سوخته و نابود شدند. علاوه بر این، در این شهر طی دو هفته گذشته ۱۳ حادثه مشابه گزارش شده است. یک خودرو در دنیپرو، یک خودرو در وینیتسیا و یک خودرو در راونه به آتش کشده شدتند. دو خودروی نیروهای نظامی اوکراین نیز با اختلاف یک ساعت در شهر خارکف به آتش کشیده شدند. خبرنگاران از وجود تلفات جانی در این حوادث گزارشی ندادند، فقط اشاره شده که آتشنشانان در محل حادثه حضور یافتند، اما برخی خودروها بهطور کامل سوختند.
به نوشته رسانهها، مجرمان در این اقدام به پنج تا هشت سال حبس محکوم خواهند شد.
در اوکراین موارد آتشسوزی خودروهای نظامیان بهطور فزایندهای رخ میدهد و طی چند ماه گذشته در شهرهای لووف، اودسا و راونه نیز چنین حوادثی ثبت شده بود. خبرنگاران حدس میزنند که این موضوع با تشدید قوانین مربوط به بسیج و اعزام اجباری مردان به جبهه نبرد با روسیه مرتبط است.
وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه اعلام کرد که بین این کشور و اوکراین دور جدیدی از تبادل اسرای جنگی انجام گرفت و در نتیجه ۹۵ سرباز روس به میهن بازگشتند. در مقابل، طرف روسی هم ۹۵ سرباز نیروهای مسلح اوکراین را به کییف تحویل داد.
در این بیانیه آمده است: «سربازان آزاد شده با یک هواپیمای ترابری نظامی نیروی هوافضای روسیه به مسکو منتقل شدند تا در مؤسسات پزشکی وزارت دفاع روسیه تحت درمان و توانبخشی قرار گیرند. به تمامی آزادشدگان کمکهای پزشکی و روانشناسی لازم ارائه خواهد شد.»
همچنین وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که مقامات امارات متحده عربی به عنوان میانجی در بازگشت سربازان روسی مشارکت داشت.
تاتیانا موسکالکووا، کمیسر حقوق بشر روسیه، اعلام کرد که گفتوگو با مقامات کییف در خصوص تبادل اسرا بیش از پیش دشوار شده، اما مقامات روس بالاخره توانستند طرف اوکراینی را در خصوص لزوم این اقدام بشردوستانه قانع کنند.
در اواخر ماه ژوئن نیز اعلام شد که روسیه ۹۰ سرباز اسیر خود را از مناطق تحت کنترل کییف بازگردانده و در مقابل، ۹۰ اسیر جنگی اوکراینی را تحویل داده است. پیش از این، در اوایل ماه ژوئن، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، اعلام کرد که در حال حاضر ۶ هزار و ۴۶۵ اسیر جنگی اوکراینی در روسیه هستند و تعداد اسرای جنگی روسیه در اوکراین یک هزار و ۳۴۸ نفر است.
آلکسی پوشکوف، رئیس کمیته اطلاعات شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که آندژی دودا، رئیسجمهور لهستان که مدعی شده پیروزی روسیه بر اوکراین ممکن است به جنگ ناتو با روسیه منجر شود، بهتر است سکوت کند زیرا او خودش نمیداند درباره چه چیزی صحبت میکند.
این سناتور تأکید کرد که رهبر لهستان در واقع «نظر جمعی بخشی از رهبران ناتو» را بیان کرده است. با این حال، اعضای ائتلاف به عواقب جنگی که از آن صحبت میکنند، آگاه نیستند.
پوشکوف اشاره کرد که یک درگیری نظامی فرضی با روسیه باعث شکاف جدی در داخل ائتلاف آتلانتیک شمالی خواهد شد و برای خود لهستان نیز عواقب جدی به همراه خواهد داشت.
روز گذشته رئیسجمهور لهستان اعلام کرد که پیروزی روسیه در مناقشه اوکراین ممکن است به درگیری احتمالی با غرب منجر شود. به عقیده دودا، روسیه بزرگترین تهدید برای ائتلاف است.
ولادیسلاو کوسینیاک-کامیش، وزیر دفاع لهستان روز گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که این کشور قصد دارد از اول ماه آگوست مأموریت جدیدی برای حفاظت از مرزهای خود با بلاروس آغاز کند.
او گفت: «مأموریت «کمربند ایمنی» آغاز خواهد شد که در آن ۱۷ هزار نظامی شرکت خواهند کرد».
به گفته وزیر دفاع، لهستان در حال تجربه جنگی ترکیبی است و تامین امنیت مرز لهستان و بلاروس تنها وظیفه ورشو نیست، بلکه مسئولیت ناتو نیز هست.
در اوایل جولای، گزارش شده بود، ستاد مشترک نیروهای مسلح لهستان اعلام کرد که نیروهای نظامی این کشور باید برای یک درگیری نظامی تمامعیار آماده باشند. در همان زمان، پاول بیدا، معاون وزیر دفاع لهستان، اعلام کرد که از ماه آگوست، تعداد نیروهای مرزی در شرق کشور از ۶ هزار به ۸ هزار نفر افزایش خواهد یافت و نیروی ذخیرهای از ۹ هزار نفر آماده خواهد بود تا در طی ۴۸ ساعت به خدمت فراخوانده شوند.
به گزارش آژانس خبری PAP ، لهستان ساخت یک پایگاه برای استقرار بیش از هزار نظامی آمریکایی در شهر سیوینتشوف در غرب این کشور را به پایان رسانده است. به نوشته این آژانس، این تأسیسات برای استقرار موقت نیروهای متحد به منظور آموزش و همچنین حضور دورهای نظامیان طراحی شده است. علاوه بر این، این پایگاه برای جمعآوری سریع و دریافت تدارکات و تنظیم تجهیزات نظامی قبل از انتقال به منطقه تاکتیکی استفاده خواهد شد.
در اواسط ماه ژوئن ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، از برنامه ناتو برای ایجاد سه پایگاه بزرگ برای تأمین سلاح برای کییف خبر داده بود. او گفته بود که یکی از این پایگاهها در خاک لهستان قرار خواهد داشت.
پیشتر، در اول جولای گزارش شد که ایالات متحده برای خرید تجهیزات ضدهوایی و ضدموشکی به لهستان ۲ میلیارد دلار وام اعطا خواهد کرد. این دومین وام مشابه برای ورشو از سوی واشنگتن بود تا امنیت خود را تقویت کند.
منبع: تسنیم